מחקרים של גוגל ובינג מלמדים בניסויים שעשו בדף הבית של מנוע החיפוש שלהן כי מהירות האתר השפיעה בצורה משמעותית על שביעות הרצון של הגולש ואפילו על כמות החיפושים שבוצעו לפני שהתייאש הגולש. זה מלמד כי מבלי לדעת או לשים על כך דגש מיוחד חשוב לנו מאוד שהכל יזרום ואתר מהיר יגרום לנו להישאר בו יותר ולקלוט ממנו יותר מידע… סף עצבים נמוך? מי יודע אבל אם אם אפשר לשפר את מהירות האתר שלנו זה מעולה.
אז למה כדאי לנו להוסיף Browser Caching לאתר שלנו?
אחד השיפורים המשמעותיים ביותר שאנו יכולים לעשות כדי לשפר את האתר שלנו הוא לגרום לדפדפן של האורח המבקר באתרנו לשמור את הקבצים שהוא טען לזמן מסוים למקרה שיחזור או ינוע בין דפים בתוך האתר. לפעולה זאת קוראים Caching וניתן להחיל אותה באתרים רגילים בעזרת תגי מטא ספציפיים אך כיוון שאנו מדברים על אתר וורדפרס בו הכול קורה בצורה אוטומטית עלינו לבצע זאת בצורה קצת אחרת.
מה צריכים לשנות כדי להפעיל Browser Caching באתר וורדפרס שלנו?
בכדי להחיל על הדפדפן של הגולש המבקר את פקודת ה"שמור בזכרון עד ל.." עלינו לגשת אל הקובץ .htaccess ולהוסיף אליו סדרת פקודות אשר תגדיר מה לשמור בזכרון של הדפדפן ולכמה זמן…
מה זה .htaccess
לאלו בינינו אשר לא חיים בעולם האינטרנט המפותח ולא עוסקים בניהול אתרים בצורה שוטפת, שינוי של הקובץ .htaccess עשויה להראות מסובכת ואפילו מעט להרתיע אבל במאמר זה כל שתצטרכו הוא להדביק קוד מוכן ולכן אל חשש. את הקובץ .htaccess תוכלו למצוא בתיקיית השורש של האתר שלכם בעזרת תוכנת FTP כמו Filezilla לדוגמה.
מדביקים את הקוד הנדרש בקובץ .htaccess
כעת, לאחר שאנו מבינים מדוע, איך למה נשמור גיבוי של הקובץ .htaccess (ליתר בטחון) ולאחר מכן נפתח את הקובץ ונדביק בו מעל לכל הקוד הקיים את הפקודות הבאות:
## EXPIRES CACHING ## <IfModule mod_expires.c> ExpiresActive On ExpiresByType image/jpg "access 1 year" ExpiresByType image/jpeg "access 1 year" ExpiresByType image/gif "access 1 year" ExpiresByType image/png "access 1 year" ExpiresByType text/css "access 1 month" ExpiresByType application/pdf "access 1 month" ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month" ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month" ExpiresByType image/x-icon "access 1 year" ExpiresDefault "access 2 days" </IfModule> ## EXPIRES CACHING ##
שימוש בקוד זה גורם לדפדפן לשמור את קבצים כגון תמונות, קבצי CSS, קבצי PDF, קבצי Javascript וכו' בזיכרון שלו וכך להאיץ בצורה ניכרת את מהירות האתר.
כעת, שמרו את הקובץ .htaccess, העלו חזרה לאתר שלכם בעזרת תוכנת FTP וסיימתם. מעתה האתר שלכם יעלה הרבה יותר מהר וכך הפכתם אותו לאטרקטיבי יותר בעבור מנועי חיפוש ונוח יותר בעבור מבקרים.
מדריכים לבוני אתרים!
אנו משקיעים המון זמן ומרץ לספק לכם מדריכים מושקעים, קבצים להורדה, תבניות מוכנות ושלל עצות וטיפים לבוני אתרים ומנהלי אתרי וורדפרס. אם כבר הגעתם, קראתם ונהניתם נודה לכם אם תפרגנו לנו אם LIKE.
בהצלחה, שגיב SEO
מנהל אתרים 15 בינואר 2014
סחטיין.. סוף סוף הסבר קל לביצוע, קריא ונוח
אהבתי ועזר לי מאוד
שגיב SEO 15 בינואר 2014
שמח שמצאת אותו למועיל..
אנחנו משתמשים באותו הקוד באתר שלנו
וזה עזר לו להיות מהיר פי כמה למבקרים חוזרים
Ariel 15 בינואר 2014
עף – במובן החיובי כמובן… 😉
Ariel 15 בינואר 2014
תודה רבה, מאמר שימושי להפליא, עכשיו האתר שלי עף!
אירה 15 בינואר 2014
זה טוב גם לחנויות אלקטרוניות???
שגיב SEO 15 בינואר 2014
מאוד תלוי בסוג החנות האלקטרונית
זה שומר העתק של הדף לתקופת זמן אז אם מעלים הרבה מוצרים (אולי) מנהל האתר יצטרך לנקות את הדפדפן כדי לראות שינויים.
ג'קי 15 בינואר 2014
עובד מדהים!! שיפר לי את הציון מהירות ב4 נקודות, תדה רבה
שגיב SEO 15 בינואר 2014
בכיף.. זאת באמת שיטה קלה יחסית ומהירה לשפר את המהירות של האתר שלך.
גיל גבעתי 15 בינואר 2014
לכל מי שעובד בסביבת וורדפרס, מומלץ בחום להשתמש ב-plugin שנקרא W3 Total Cache. הוא מאפשר לבצע אופטימיזציות נוספות. לאחר מכן תוכלו לבצע בדיקות כיצד זה משפיע על מהירות האתר שלכם באמצעות http://www.webpagetest.org ולבחור בהרצת הבדיקות מישראל. הסבר מפורט על השימוש באתר ניתן למצוא בכתובת http://www.efficens-software.com/page_speed_test/ .
ועוד משהו, אל תסתמכו רק על בדיקת ציון Google PageSpeed אלא בדקו בעצמכם גם את מהירות האתר. לפעמים הציון עלול לרמות …
שגיב SEO 15 בינואר 2014
אם אתם יודעים לכתוב קוד ומבינים קצת את וורדפרס אני לא ממליץ להשתמש בתוסף בכלל…
למרות שW3 Total Cache הוא תוסף נחמד מאוד יש לו אי התאמה עם המון תוספים אחרים
שלא יודעים לעבוד עם cache לא סלקטיבי.
גיל גבעתי 15 בינואר 2014
בגדול מסכים שלא צריך להתבסס על פתרונות קסם ועדיף לכתוב נקי ויעיל מראש, אבל מנסיוני ומנסיונם של רבים אחרים, התועלת בתוסף גדולה על הנזק שהוא עשוי לעולל וניתן להגיע בו לרמת קונפיגורציה גבוהה מאד למי שמבין בנושא. חשוב שבכל אופן בעלי האתרים יכירו את האפשרות.
שגיב SEO 15 בינואר 2014
זאת אמירה כללית מידי "התועלת בתוסף גדולה על הנזק שהוא עשוי לעולל"
תוסף שלא בנוי טוב או לא מעודכן בצורה תדירה יכול לעשות נזק ולהשבית אתר.
חוצמזה מעצם היותו תוסף הוא דורש הרבה שורות קוד שלא היית צריך בכלל אם
היית כותב את הקוד בעצמך.
אם אתה יכול לעשות את זה לבד וזה קל יחסית כמו במקרה הזה תמיד עדיף
קוד משלך שיעשה את העבודה מבלי להיות תלוי בעדכונים חיצוניים.